granit figurerGranit i haven

Hvis der er noget som er flot og kan have en afgørende indflydelse på hvordan en have bliver opfattet, så er det brugen af granit, som bestemt er et af de mere undervurderede elementer i denne sammenhæng. Granit er sten og kan skæres i mange former og bruges på mange måder, såsom fliser eller skulpturer. Granit er en naturlig meget flot sten, hvorfor den er yderst hensigtsmæssig i brug, når det kommer til udsmykning af haven. Noget af det der måske gør brugen af granit i haven mest tiltalende er, at den ikke behøver nogen form for vedligeholdelse, da den kan stå for sig selv og klare tidens tand. Det er da klart, at man kan vaske den en gang imellem, hvis der har været fugle på spil, eller at man vil have haven til at skinne, når gæsterne kommer på besøg. På denne måde er denne udsmykning langt mere holdbar end diverse blomster og træer, som kan få problemer, og som ikke altid er lige flotte, og det problem for man bestemt ikke, når det kommer til granit skulpturer eller anden haveudsmykning af granit.

Hvad kan man få i granit?

Granit møblerNår folk indretter deres haver, så tænker de typisk ikke opfindsomt nok, da man kan blive meget overrasket over, hvad man kan få af spændende og specielle ting – især når det kommer til granit. Der er ikke kun tale om granitskærver eller fliser, som man kan bruge til belægning, trædesten eller trapper men flotte skulpturer og udsmykninger, der kan give dig chancen for at sætte dit personlige præg på din egen have. Man kan starte med skulpturer af dyr, som altid er populært hos mange, da man kan finde eksotiske ynglingsdyr i smuk granit og sætte dem op de helt rigtige steder i haven. Det er altid en god idé, at man på forhånd har udvalgt steder, hvor man godt kunne tænke sig, at der skulle stå lidt ekstra før, at man køber ind, da det giver en idé om, hvilken størrelse som man leder efter.

Hvis man leder efter noget multifunktionelt, så kan en vandskulptur med lys i være noget så spektakulær, når mørket falder på. Det er nemlig muligt at bygge teknologien ind i granitten, så man kan få skulpturer, der kan lidt mere ned blot at stå og se flotte ud. For eksempel kan en østers af granit med en lysende granitperle i midten af vandet i østersskallen være noget af de flotteste, som man kan støde på, når det kommer til udsmykningen af haven. Der findes mange andre former for specielle konstruktioner, der gør brug af den flotte og holdbare granit, og der er dermed et stort univers af muligheder, hvor man kan finde lige det, som man står og mangler.

Man kan dog også få mere normale ting til haven i granit såsom en flot bænk, et fuglebad eller en vandhane. Man kan næsten sige, at det er kun fantasien, der sætter grænserne, da udvalget på dette område er forbløffende omfattende, og man kan nemt blive fristet til at udsmykke sin have med en helt række flotte granitelementer, som man kan imponere sine gæster med. På denne måde kan man kan også få sig de helt klassiske elementer til sin have i langt bedre kvalitet end hvad man eller kan købe. Et fuglebad i granit behøver man jo ikke at røre på noget tidspunkt, da det kan holde sig for evigt. Fuglebadet fungerer på samme tid som en glimrende udendørs vandskål for hundeejerne, da den selv samler vandet, og hunden drikker jo alligevel fra vandpytter, og hvor den ellers kan finde det.

Er granit til haven dyrt?

granit kunstGranit til haven behøver bestemt ikke være dyrt, da der faktisk findes mange forskellige produkter i alle prisklasser, så der selv er noget til dem, der blot vil ud og bruge en lille smule på at friske deres have lidt op. Det er klart, at ønsker man sig de helt store og avancerede konstruktioner, så vil prisen naturligvis stige, men sådan er det jo med alt det, som man køber, om det er granit til haven eller hvilket som helst andet. Man må dog være realistisk i forhold til sine ønsker og de forventninger, som man har til prisen, da det jo ikke er gratis at producere de flotte granit elementer. Granit er dog ikke en speciel dyr sten i forhold til hvor flot den er, hvilket er grunden til, at granit bruges meget til udsmykning af de danske haver.