Skal man køre sine granitskærver over med en pladevibrator?

Giver det mening at bruge en pladevibrator til at gøre sin belægning med granitskærver mere stabil? Det korte svar er: Ja for nogen.

Hvis du lige har etableret en indkørsel med nye granitskærver, og du ikke kan vente på at skærver bliver kørt fast på almindeligvis, så kan du med fordel bruge en pladevibrator.

Du vil ikke 100% undgå kørespor, men det vil ikke være lige så slemt som man kender det fra helt løst grus.

Desuden så giver det er skarpere udseende at sine granitskærver over med en ”stamper”, som de også kaldes. Vil du gerne at dine bede og haveanlæg stor knivskarpt, så kan det altså lade sig gøre med dette lille smarte trick.

Lær mange flere tricks i vores store indlæg om granitskærver her.

pladevibrator og granitskærver

Hvordan for man billigst fat i en pladevibrator?

Hvis hverken du eller din nabo ejer en pladevibrator og ikke har i sinde at investere mange tusinde kroner i en, så er det klart billigst at leje.

Mange byggemarkeder og specialbutikker arbejder med udlejning af alverdens maskinel og materiel – Her kan pladevibratorer også findes til overraskende lave priser.

Det koster typisk mellem 150 og 300 kr. i dagsleje, men nogle steder tilbyder de udlejning på timebasis, hvor det kan findes helt ned til 100 kr., hvis du kan ordne det på kort tid.

Hvor tung skal pladevibratoren være?

Pladevibratorer findes i forskellige vægtklasser, hvor de tunge er væsentlig dyre at både leje og købe. Heldigvis kan du nøjes med at bruge en ”let” pladevibrator til dine granitskærver, da de små modeller er mere end rigeligt til at stampe dine granitskærver.